Ajankohtaista alasivun pääkuva

Innehållspresentatör

angle-left Pakkaskauteen varautuminen

Pakkaskauteen varautuminen

Pakkaskauden alkaessa kannattaa huolehtia hyvissä ajoin vesimittareiden ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden sekä tonttijohtojen riittävästä suojaamisesta.

Vesilaitteiden jäätymisestä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajalle ja aiheuttavat ikävää vaivaa, joten turhia riskejä kannattaa välttää.

Tarkasta vesimittaritilan lämmitys ja suojaa vesimittari kylmältä. Mittaritilan ovet ja ilmanvaihtoventtiilit kannattaa pitää suljettuina ja huolehtia tonttijohtojen riittävästä eristyksestä.

Kiinteistöistä, jotka jäävät talveksi kylmilleen, kannattaa sulkea vesijohdot ja tyhjentää putket.

Jäätymisvaara ei ole ohi pakkasen lauhduttua, vaan putkien jäätyminen voi kiihtyä vielä lauhtumisen yhteydessä. Jäätyneen vesiputken tai -mittarin sulatuksessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen lisävahinkojen välttämiseksi. Jos vettä ei tule ja epäilet tonttijohdon jäätyneen, ota yhteyttä lvi-alan yritykseen. Jos vesimittarisi on jäätynyt, tilaa mittarin vaihto Joensuun Vedeltä.

Kovimpina pakkaskausina myös Joensuun Veden alueella sattuu useita kiinteistövesijohtojen jäätymisiä ja vesimittareiden rikkoutumisia.

Vesimittari