Vesimittarilukema alasivun pääkuva

Joensuun Vesi Vesimittarilukema

Vesimittarilukemia pyydetään luentakortilla kerran vuodessa, lukuun ottamatta asiakkaita, joille on asennettu etäluettava vesimittari. Lukeman perusteella tehdään tasauslasku ja uusi vuosikulutusarvio. Käytössäsi on Vesitili -verkkopalvelu, johon voit asiakkaana syöttää mittarilukemasi ja tarkastella vedenkulutushistoriaasi sekä laskuja.

Vesimittarilukeman ilmoittaminen

Voit ilmoittaa vesimittarilukemasi:

Jos mittarilukemia ei ilmoiteta ajoissa, laskutuksessa voidaan käyttää arviota vedenkulutuksesta.

Kerros- ja rivitalokiinteistöjen asuntokohtaiset lukemat ilmoitetaan kiinteistön isännöitsijälle.

Vesitili-verkkopalvelu

Käytössämme on asiakasverkkopalvelu nimeltään Vesitili. Vesitilin kautta voit ilmoittaa mittarilukeman sähköisesti sekä selailla laskujasi ja vedenkulutustietojasi. Kirjautumiseen tarvitset asiakas- ja käyttöpaikkanumeron, jotka löytyvät vesilaskultasi ja luentakortilta.

Isännöitsijöillä ja yrityksillä on mahdollista nähdä yhdellä kirjautumisella kaikkien edustamiensa kohteiden/käyttöpaikkojen tiedot. Isännöitsijän/yrityksen tunnisteen voi tilata asiakaspalvelustamme sähköpostilla osoitteesta joensuunvesi@joensuu.fi

Palvelun kautta voit ilmoittaa myös muutokset asiakastiedoissa (nimi, osoite, asukasmäärä, vedenkulutusmuutokset jne.) sekä yrityksen verkkolaskutiedot.

Etäluettavat vesimittarit 

Joensuun Veden käyttämät etäluettavat vesimittarit ovat Kamstrupin valmistamia, tyyppihyväksyttyjä mittareita. Vedenkulutuksen mittaus tapahtuu ultraäänen avulla eikä mittarissa ole kuluvia, mekaanisia osia. Tämä mahdollistaa pidemmän vaihtovälin, joka on uusilla mittareilla jopa 16 vuotta. Vesimittarissa on digitaalinen näyttö, joka myös varoittaa mahdollisista vesijohtovuodoista. Tiedonsiirto mittarilta vesilaitokselle tapahtuu radioverkossa pilvipalveluja hyödyntäen. Mittari ei vaadi ulkoista virtalähdettä, vaan toimii paristolla. 

Näytön infokoodeilla on seuraavat merkitykset:  

LEAK: Virtaus ei ole pysähtynyt viimeisen 24 tunnin aikana yhtäjaksoisesti vähintään tunnin ajaksi. Tämä saattaa olla merkki vuotavasta hanasta tai wc-säiliöstä. 

BURST: Vedenkulutus on ollut poikkeuksellisen suuri jo puolen tunnin ajan, mikä saattaa olla merkki  putkirikosta. 

TAMPER: Mittaria on peukaloitu. Mittaria ei voi enää käyttää laskutustarkoituksiin.  

DRY: Mittarissa ei ole vettä. Mittausta ei voi suorittaa. 

REVERSE: Vesi virtaa väärään suuntaan virtausputkessa. 

RADIO OFF: Mittari on yhä kuljetustilassa. Sisäänrakennettu radiolähetin ei ole käytössä. Lähetin käynnistyy automaattisesti, kun ensimmäinen vesilitra on virrannut mittarin läpi. 

(kaksi nelikulmaista ruutua): Vuorotellen vilkkuvat ruudut ilmaisevat, että mittari on toiminnassa. 

A + numero: Ilmaisee mittarille tehtaalla tehdyn tarkistuksen jälkeen suoritettujen metrologisten säätöjen määrän.