Sisältöjulkaisija

angle-left Kinkkutemppu - Paistinrasvasta uusiutuvaksi polttoaineeksi!

Kinkkutemppu - Paistinrasvasta uusiutuvaksi polttoaineeksi!

Paistinrasvat eivät kuulu viemäriin, sillä ne tukkivat viemäriverkostoa. 

Jouluruokien paistinrasvat kierrätetään tänäkin jouluna ja jalostetaan uusiutuvaksi dieseliksi. Yhden keskikokoisen kinkun rasvasta valmistettavalla dieselillä ajaa jopa kolme kilometriä. Jos lähelläsi ei ole Kinkkutemppu-keräyspistettä, voi paistinrasvan hävittää kodin bio- tai poltettavan jätteen mukana.

Paistinrasvan keräyspisteitä löytyy lähes ympäri Suomen, kuten kaikkien K-Citymarketien ja lukuisten muiden K-ruokakauppojen yhteydestä, useimmilta Neste ja Neste K -asemilta sekä joidenkin kuntien jätelaitosten kierrätyspisteiltä.

Joensuussa keräyspisteitä on neljä:

Neste Niinivaara

K-Citymarket Joensuu Pilkko

K-Citymarket Joensuu Keskusta

K-market Pohjanneito

Näin osallistut Kinkkutemppuun

  1. Valmista ruoka
  2. Kaada jäähtynyt paistinrasva kartonkitölkkiin ja sulje se teipillä
  3. Toimita tölkit lähimpään kierrätyspisteeseen 16.12.2022-8.1.2023

Kaikki paistinrasvat kelpaavat. Vaikka kampanja on lainannut nimensä suomalaisten joulupöytien kenties suosituimmalta ruoalta, joulukinkulta, voi keräyspisteisiin tuoda myös kalan, kalkkunan ja muiden jouluruokien paistinrasvat.

Ei lasia, metallia tai muovia. Tuo rasva keräyspisteeseen kartonkisessa pakkauksessa, esimerkiksi maitotölkissä. Älä käytä lasista, metallista tai muovista pakkausta, koska ne vaikeuttavat kierrätysprosessia.

 

Kinkkutempun keräyspisteet, tarkemmat kierrätysohjeet sekä usein kysytyt kysymykset ja vastaukset löytyvät osoitteesta https://kinkkutemppu.com/