Innehållspresentatör

angle-left Suojaa kiinteistön vesimittarit ja tonttijohdot kylmältä

Suojaa kiinteistön vesimittarit ja tonttijohdot kylmältä

Pakkaskaudella kiinteistöjen ja etenkin pientalojen omistajien kannattaa hyvissä ajoin huolehtia vesimittareiden ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden sekä tonttijohtojen riittävästä suojaamisesta. 

Jäätymisestä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajalle, joten turhia riskejä kannattaa välttää. Tarkasta vesimittaritilan lämmitys ja suojaa vesimittari kylmältä. Mittaritilan ovet ja ilmanvaihtoventtiilit kannattaa pitää suljettuina. Huolehdi myös tonttijohtojen riittävästä eristyksestä. 

Jäätymisvaara ei ole ohi pakkasen lauhduttua, vaan putkien jäätyminen voi kiihtyä vielä lauhtumisen yhteydessä. Jäätyneen vesiputken tai -mittarin sulatuksessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen lisävahinkojen välttämiseksi. Jos vettä ei tule ja epäilet tonttijohdon jäätyneen, ota yhteyttä lvi-alan yritykseen. Jos vesimittarisi on jäätynyt, tilaa mittarin vaihto Joensuun Vedeltä.

Kovimpina pakkaskausina myös Joensuun Veden alueella sattuu useita kiinteistövesijohtojen jäätymisiä ja vesimittareiden rikkoutumisia. 

 

Jäätynyt saippuakupla kuusen oksalla.