Ajankohtaista alasivun pääkuva

Innehållspresentatör

angle-left Kinkkutemppu 2021 - ei paistinrasvoja viemäriin

Kinkkutemppu 2021 - ei paistinrasvoja viemäriin

Jouluruokien paistinrasvat kierrätetään taas uusiutuvaksi dieseliksi.

Paistinrasvat eivät kuulu viemäriin, sillä ne tukkivat viemäriverkostoa. Rasvatukos on yleinen syy kotien viemäritukoksiin. Siispä yhtenä vaihtoehtona on tuoda paistinrasvat keräykseen ja osallistua kampanjaan, jossa paistinrasvat jalostetaan uusiutuvaksi dieseliksi. Yhden keskikokoisen kinkun rasvasta valmistettavalla dieselillä ajaa jopa kolme kilometriä. Jos lähelläsi ei ole Kinkkutemppu-keräyspistettä, voi paistinrasvan hävittää kodin bio- tai poltettavan jätteen mukana.

Paistinrasvan keräyspisteitä löytyy lähes ympäri Suomen, kuten kaikkien K-Citymarketien ja lukuisten muiden K-ruokakauppojen yhteydestä, useimmilta Neste ja Neste K -asemilta sekä joidenkin kuntien jätelaitosten kierrätyspisteiltä.

Joensuussa keräyspisteitä on neljä:

Neste Niinivaara

K-Citymarket Joensuu Pilkko

K-Citymarket Joensuu Keskusta

K-market Pohjanneito

Näin osallistut Kinkkutemppuun

Kaada jäähdytetty, mutta vielä juokseva rasva tyhjään kartonkitölkkiin.

Sulje tölkki tiiviisti, vaikkapa teipillä.

Anna rasvan hyytyä viileässä.

Kaikki paistinrasvat kelpaavat. Vaikka kampanja on lainannut nimensä suomalaisten joulupöytien kenties suosituimmalta ruoalta, joulukinkulta, voi keräyspisteisiin tuoda myös kalan, kalkkunan ja muiden jouluruokien paistinrasvat.

Ei lasia, metallia tai muovia. Tuo rasva keräyspisteeseen kartonkisessa pakkauksessa, esimerkiksi maitotölkissä. Älä käytä lasista, metallista tai muovista pakkausta, koska ne vaikeuttavat kierrätysprosessia.

Keräysaika on 17.12.2021-7.1.2022

 

Kinkkutempun keräyspisteet, tarkemmat kierrätysohjeet sekä usein kysytyt kysymykset ja vastaukset löytyvät osoitteesta https://kinkkutemppu.com/