Ajankohtaista alasivun pääkuva

Публикатор

angle-left Joensuun Vesi on ottanut käyttöön vesimittareiden etäluentaan liittyvän Vesiportaalipalvelun

Joensuun Vesi on ottanut käyttöön vesimittareiden etäluentaan liittyvän Vesiportaalipalvelun

Mahdollisuus vedenkulutuksen seuraamiseen reaaliajassa laajenee sitä mukaa, kun etäluettavien vesimittarien ja radioverkon asennukset etenevät. Joensuun Vesi on ottanut syyskuussa toisena vesilaitoksena Suomessa kuluttajien käyttöön vedenkulutuksen sähköisen seurantapalvelun, Vesiportaalin. Se on tähän mennessä ollut käytössä Forssassa. Palvelun toimittaa hyvinkääläinen Elkome Oy. Toimintaohjeet Vesiportaali-palvelun käyttöönottamiseksi löytyvät Joensuun Veden nettisivuilta.

Asiakas, jonka kiinteistöön on asennettu etäluettava vesimittari, voi seurata vedenkulutusta reaaliajassa. Palvelu mahdollistaa asiakkaalle automaattisen hälytyksen sähköpostiin mahdollisista vesivuodoista tai auki jääneestä hanasta. Tarjolla on myös mobiilisovellus, joka toimii Android-älypuhelimilla. Omaa vedenkulutusta voi seurata Vesiportaalista viimeisimmän vuorokauden näyttävästä kuvaajasta. Lisäksi vedenkulutus näkyy viikko-, kuukausi- ja vuositasolla. Kulutustiedot päivittyvät palveluun tunnin välein.

Tällä hetkellä etäluettavia vesimittareita on käytössä noin 2 500 kappaletta osittain kantakaupungissa ja lähes kattavasti Enossa sekä Uimaharjussa. Seuraavassa vaiheessa vesimittareiden uusintaohjelma etenee Pyhäselässä mm. Reijolassa. Joensuun Vesi on suoraan yhteydessä asiakkaisiin, joiden kiinteistölle etäluettava vesimittari vaihdetaan, joten se ei vaadi asiakkaalta erillistä yhteydenottoa. Etäluettavan vesimittarin tunnistaa mm. siitä, että siinä on digitaalinen näyttö, joka varoittaa myös mahdollisista vesijohtovuodoista ja se on Kamstrupin valmistama.

Joensuun Vesi on asentanut etäluettavia vesimittareita asiakkailleen vuodesta 2019. Kaikkiin uusiin rakennuskohteisiin asennetaan etäluettava vesimittari ja olemassa oleviin kiinteistöihin sellainen vaihdetaan viimeistään, kun mittarin vaihtoväli tulee täyteen. Mekaanisilla mittareilla vaihtoväli on kymmenen vuotta. Kaikkien Joensuun Veden asiakkaiden vesimittareiden vaihtoon menee vielä noin 6–8 vuotta. Joensuun Vesi uusii mittareita pääsääntöisesti kaupunginosa kerrallaan. Asennustyötä tekevät Joensuun Veden oman henkilökunnan lisäksi myös Lämpökarelia Oy:n asentajat.

Lisätietoja:
Vesiportaali ja etäluettavien vesimittarien toiminta:
Tuotantopäällikkö Sami Nygrén
sami.nygren@joensuu.fi
p. 050 376 8814

Etäluettavien vesimittarien asennukset:
Työpäällikkö Janne Pakarinen
janne.pakarinen@joensuu.fi
p. 050 018 5671