Ajankohtaista alasivun pääkuva

Навигационная цепочка

Публикатор

angle-left Joensuun Vesi palveluksessa

Joensuun Vesi palveluksessa

"Joensuun Vesi palveluksessa" on juttusarja, joka kertoo Joensuun Veden henkilöstöstä ja heidän työstään. Ensimmäisenä esittelyvuorossa laitosasentaja Miikka Iskala.

Miikka Iskala laitosasentaja, vedentuotanto

Olen aloittanut työt Joensuun Vedellä laitosasentajana vuoden 2017 lopussa. Tätä ennen työskentelin Imatran vedellä vuodesta 2004. Ensin vedentuotannossa 2 vuotta ja sen jälkeen verkostopuolella asentajatehtävissä. Olen suorittanut automaatioalan perustutkinnon ja viimeisimpänä Vesihuoltoasentajan ammattitutkinnon.

Työnkuvaani kuuluu vedentuotannon puolella laitosten huolto ja ylläpito, johon kuuluu silmämääräinen laitteiden toimintakunnon varmistus ja veden puhtauden aistinvarainen tarkastus, kenttälaitteiden huolto ja ylläpito mm. pH-mittareiden kalibrointi, UV-laitteiden puhdistus, ilmanvaihtolaitteistojen suodattimien vaihto. Tarvittaessa työskentelen verkostopuolella, jossa keskeisiä tehtäviä ovat saneerauskohteissa tarvittavat liitostyöt ja putkivuotojen korjaukset. Lisäksi työtehtäviini kuuluu pumppukorjaamossa jätevesipumppaamojen huolto ja korjaus sekä toimin imupaineautonkuljettajana.

Tyypillisesti työpäivään sisältyy vedenkäsittelylaitosten ylläpitoa. Vedenkäsittelylaitoksia sijaitsee ympäri maakuntaa, joten ajoa voi päivän aikana kertyä parisataa kilometriä.

Pidän työn vaihtelevuudesta ja siitä, että työ on liikkuvaa.