Ajankohtaista alasivun pääkuva

Навигационная цепочка

Публикатор

angle-left Joensuun Vesi palveluksessa

Joensuun Vesi palveluksessa

Esittelyssä Enon jätevedenpuhdistamon hoitaja.

Mika Vartiainen, laitosasentaja

Aloitin työurani vesihuoltoalalla maaliskuun 1. päivänä vuonna 1990 mittamiehenä entisessä Enon kunnassa. Työvuosia kertyi noin 20 vuotta ja 70 % työtehtävistä oli vesi- ja viemäripuolella. Työtehtäviini kului kunnallistekninen suunnittelu, piirtäminen ja rakentaminen, kuten vesi- ja viemärilinjojen rakentaminen liittymineen. Käytännössä suunnittelin ja sitten rakensin suunnitelmien mukaan. Lisäksi tehtäviini kuului vesi- ja jätevesipuhdistamoiden hoito.

Ennen vesihuoltoalalle siirtymistä työskentelin Metsähallituksella, Ukkolan sahalla, Lujabetonilla, Maanmittaushallituksella ja Suunnittelu-Aulalla. Koulutukseltani olen ylioppilas ja suorittanut kartoittajan tutkinnon.

Nykyään toimin Enon jätevedenpuhdistamon hoitajana. Lisäksi työhöni kuuluu Uimaharjun sakokaivolietteen vastaanotto sekä Tuupovaaran jätevedenpuhdistamon lomien tuuraus.

Työpäiväni alkaa mahdollisten hälytysten tarkastelulla ja niiden aiheuttamien toimenpiteiden suorittamisella. Työhön kuuluu lisäksi puhdistusprosessin seuranta ja lupaehdot täyttävän lopputuloksen saavuttaminen siihen liittyvine säätöineen ja laitteiden toiminnan varmistaminen. Käyttöpäiväkirjan täyttäminen, johon merkataan mm. ilmastusaltaan lietteen laskeuma, kiintoaine ja happi, jälkiselkeytyksen näkösyvyys ja fosfori sekä tulevan veden määrä ja pix-kemikaali.

Haastavinta jätevedenpuhdistamon hoidossa on vaihteleva tulevan veden määrä/laatu. Tulvavedet keväisin ja runsaat sateet aiheuttava muutosta prosessiin, joka vaatii säätöä samoin syötettävät kemikaalit.

Henkilökuva