Joensuun Vesi Vesiportaali alasivun pääkuva

Joensuun Vesi Vesiportaali

Vesiportaali on poistumassa käytöstä. Uusia kirjautumisia Vesiportaaliin ei oteta enää vastaan.

Vesiportaali

Vesiportaali tarjoaa Joensuun Veden asiakkaille, joilla on etäluettava vesimittari, tietoa vedenkulutuksesta sekä mahdollistaa hälytykset vesivuodoista.

Vesiportaalissa voi tarkastella omaa vedenkulutusta web-pohjaisessa applikaatiossa tai Vesiportaalin mobiilisovelluksella Android-laitteilla. Kulutusta voidaan seurata päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositasolla. Vesimittarin ilmoittamia lukemia on mahdollista tarkastella mittarin kokonaislukeman mukaan, tai aikavälillä tapahtuneen kulutuksen mukaan. Vesimittarilta saatavan infokoodin perusteella voidaan tuoda käyttäjän tietoon myös mahdolliset vuodot.

Hälytyksen mittarin ilmoittamasta vuodosta saa sähköpostilla. Omissa tiedoissa voi määrittää sähköpostiosoitteet, joihin hälytykset lähetetään. Lisäksi, jos käytössä on Vesiportaalin mobiiliapplikaation, ilmoitukset toimitetaan myös mobiililaitteeseen.

Kirjautuminen

Vesiportaali on poistumassa käytöstä. Uusia kirjautumisia Vesiportaaliin ei oteta enää vastaan.

Vesiportaalin työpöytä- ja mobiiliversioissa käytetään sähköpostiin perustuvaa kirjautumista.

Käyttäjä kirjautuu Vesiportaalin luomalla tunnuksen sähköpostillaan (sähköposti + salasana). Vaihtoehtoisesti kirjautumisen voi tehdä myös Apple-, Facebook- tai Google-tilin avulla.

Mittaritieto

Etäluettavalta mittarilta lukema luetaan kerran tunnissa. Haja-asutusalueilla lukuväli on harvempi. Mikäli asiakkaalla ei ole etäluettavaa mittaria käytössään, ei Vesiportaalin käyttö ole mahdollista.

Kirjautunut käyttäjä näkee oletuksena oman kulutuksen kuvaajan kuukausi näkymässä.

Diagrammin tarkkoja lukemia voi tarkastella siirtämällä kursori palkin päälle, jolloin kyseisen aikavälin tarkka lukema tulee näkyviin. Näkymän tyyppiä voidaan vaihtaa kokonaislukeman ja kulutuslukeman välillä.

Kokonaislukemassa käyttäjä näkee diagrammissa vesimittarilla olevan kokonaislukeman eri ajanhetkiltä.
Kulutuslukemassa puolestaan voidaan tarkastella aikajakson väleillä tapahtunutta kulutuksen määrää.
Päivänäkymässä voi valita mitä päivää tarkastellaan. Tämä tapahtuu klikkaamalla sivun näkymäosion alaosassa näkyvää kalenteria. Viikko, kuukausi ja vuositasolla voidaan myös tarkastella yksittäistä päivää klikkaamalla kyseisen päivän palkkia.

Hälytysasetukset

Vesiportaalissa voi halutessaan aktivoida sähköpostihälytykset käyttöön. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli mittarin luentahetkellä Vesiportaali havaitsee infokoodista vuodon, niin käyttäjän asettamiin sähköpostiosoitteisiin lähetetään viesti tehdystä havainnosta.

Ohjelman käyttöön liittyvä tuki

Mikäli palvelun käytössä ilmenee jotain kysyttävää tai ongelmia, ole yhteydessä suoraan sähköpostitse osoitteeseen support.vesihuolto@elkome.com.

YHTEYSTIEDOT

Asiakaspalvelu 013 337 3550 joensuunvesi@joensuu.fi