Ajankohtaista alasivun pääkuva

Asset Publisher

angle-left Joensuun Vesi ottamassa käyttöön Vesiportaalin

Joensuun Vesi ottamassa käyttöön Vesiportaalin

Mahdollisuus vedenkulutuksen seuraamiseen reaaliajassa laajenee sitä mukaa kuin etäluettavien vesimittarien asennukset etenevät. Joensuun Vesi tuo toisena vesilaitoksena Suomessa kuluttajien käyttöön vedenkulutuksen sähköisen seurantapalvelun, Vesiportaalin. Se on tähän mennessä ollut käytössä Forssassa. Palvelun toimittaa hyvinkääläinen Elkome Oy.

Vesiportaalin avulla asiakas, jonka kiinteistöön on asennettu etäluettava vesimittari, voi seurata vedenkulutusta reaaliajassa. Palvelu mahdollistaa asiakkaalle automaattisen hälytyksen sähköpostiin mahdollisista vesivuodoista tai auki jääneestä hanasta. Tarjolla on myös mobiilisovellus, joka toimii Android-älypuhelimilla. Omaa vedenkulutusta voi seurata Vesiportaalista viimeisimmän vuorokauden näyttävästä kuvaajasta. Lisäksi vedenkulutus näkyy viikko-, kuukausi- ja vuositasolla. Kulutustiedot päivittyvät palveluun tunnin välein.

Tavoitetila on, että tämän vuoden loppuun mennessä 25 prosenttia Joensuun Veden vesimittareista on vaihdettu etäluettaviksi. Tällä hetkellä etäluettavia vesimittareita on käytössä noin 2 500 kappaletta osittain kantakaupungissa ja lähes kattavasti Enossa sekä Uimaharjussa. Etäluentajärjestelmän kattavuus on nyt noin 40 %. Seuraavassa vaiheessa vesimittareiden uusintaohjelma etenee Pyhäselässä mm. Reijolassa. Joensuun Vesi on suoraan yhteydessä asiakkaisiin, joiden kiinteistölle etäluettava vesimittari vaihdetaan, joten se ei vaadi asiakkaalta erillistä yhteydenottoa.

Vesiportaali on tarkoitus saada asiakkaiden käyttöön kesän aikana, jolloin palvelu ja toimintaohjeet sen käyttöönottamiseksi julkaistaan nettisivuilla.