Ajankohtaista alasivun pääkuva

Asset Publisher

angle-left Etäluettavat vesimittarit hälyttävät vuodoista

Etäluettavat vesimittarit hälyttävät vuodoista

Joensuun Vesi on siirtymässä vedenmittauksen osalta etäluettaviin vesimittareihin. Etäluettavia vesimittareita asennetaan uudiskohteisiin sekä vanhoihin kiinteistöihin normaalisti suoritettavien vesimittareiden määräaikaisvaihtojen yhteydessä. Uusia mittareita on tähän mennessä asennettu noin 1 600 kappaletta.

Kun olemme käyneet vaihtamassa kiinteistöön etäluettavan vesimittarin, se lähettää Joensuun Veden READy-järjestelmään kulutuslukemien lisäksi myös erilaisia infokoodeja mittarin toimintaan liittyen. Yksi koodeista on LEAK, joka tarkoittaa, että vesimittari ei ole pysähtynyt viimeisen vuorokauden aikana yhtäjaksoisesti vähintään tunnin ajaksi. Tällöin kyseessä saattaa olla mahdollinen vuoto. Koodiin reagoimalla pystytään vähentämään mahdollisesta vuodosta johtuvaa turhaa vedenkulutusta sekä vähentämään myös mahdollisia vesivahinkoja.

Testatessamme ilmoitusmenettelyä, otamme sellaisiin kiinteistön omistajiin yhteyttä, joiden kiinteistön vesimittarista on tullut LEAK-infokoodi järjestelmäämme. Tämä tarjoamamme palvelu on asiakkaillemme maksuton, eikä vaadi erillistä yhteydenottoa asiakaspalveluumme. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että kiinteistöjen putkistot ja niissä olevat mahdolliset vuodot ovat kiinteistöjen vastuulla. Jos vesimittariin tulee LEAK-infokoodi, niin sille voi olla jokin luonnollinenkin selitys, mutta asiakkaan kannattaa varmuuden vuoksi tarkistaa mittari: meneekö siitä läpi vettä, kun kaikki hanat ovat kiinni, taikka ne eivät muuten vuoda. Lisäksi kannattaa tarkistaa myös mahdolliset seinävesipostit sekä vessanpöntöt ja lämminvesivaraajat. Jos edellä mainitut ovat kunnossa ja mittarista menee edelleen vettä läpi, niin silloin mahdollinen vuoto voi olla jossain muualla putkistossa. Vesimittarin näytön vasemmalla sivulla näkyvä virtaamanuolet osoittavat, jos mittarin läpi virtaa vettä. Jos vettä ei virtaa läpi, niin kaikki nuolet ovat pois päältä.